Over mezelf

Ik ben Ludo Verschueren en ben therapeut Oosterse Geneeskunde.

Mijn behandelingen zijn vooral gericht op de 4 dimensies in ons lichaam namelijk:
fysiek – emotioneel – mentaal en spiritueel.

Een tiental jaren geleden ben ik de alternatieve weg ingeslagen uit noodzaak.
Ik had toen 20 jaar in een Amerikaans bedrijf gewerkt als direkteur, met de nodige verantwoordelijkheden.
Ik hield van mijn job omdat ik met mensen kon werken en die ook kon helpen. De laatste jaren telde de mensen echter niet meer mee en ging het alleen maar om cijfers. De druk steeg en mijn lichaam verkrampte helemaal, en werd verplicht om geneesmiddelen te nemen.
Dat was het moment dat ik inzag dat dit niet meer kon.

Toen ben ik toevallig (toeval bestaat natuurlijk niet) in contact gekomen met alternatieve geneeskunde.
Of ik er nu in geloofde of niet, maar mijn lichaam reageerde op de behandelingen, en vanaf toen heeft mijn leven een andere wending gekregen.

Vanaf toen ook voelde ik me veranderen en terug beter worden en besloot om verschillende opleidingen te gaan volgen om anderen te helpen, zoals:
Oosterse filosofie, Shiatsu, meditatie, buikmassage (Chi nei Tsang), tai-chi, chi-kong, voetreflex, cranio-sacrale therapie, Chakra-therapie en alles over gezonde voeding om zo stillaan te stappen in het 4 dimensioneel bodywork.

Tijdens de cursus "Chakra-therapie" heb ik ook ingezien hoe wij onszelf fysisch pijn doen door de emoties die op ons afkomen in ons lichaam vast te zetten.
Vanuit dit alles en tezamen met een jarenlange ervaring als therapeut heb ik gezien dat het belangrijkste voor de meeste mensen is : TERUG GAAN LEREN VOELEN.

Mensen voelen niet meer maar denken alleen nog maar. En de beste manier om te leren voelen is gewoon terug kontakt te maken met de NATUUR en het UNIVERSUM. Het enige wat we nog voelen is PIJN, en dan gaan we naar de dokter die het maar moet oplossen.

Als we leren kontakt maken met ons lichaam en diep voelen wat er scheelt kunnen we in de natuur de oplossing ZELF vinden.
DE NATUUR LEERT HET ONS !!