Shiatsu

Shiatsu is een volksgeneeskunde in Japan en heeft reeds honderden jaren zijn effectiviteit bewezen.

shiatsuEr wordt tijdens de behandeling druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke zones van het lichaam waardoor er evenwicht gebracht wordt in het energiesysteem en blokkades (oorzaak van ziekten) weggewerkt worden.

De levenskracht wordt gestimuleerd en de energiestroom in het lichaam wordt geharmoniseerd.

Men wordt weer zichzelf.

Shiatsu heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel, en beweeglijkheid van spieren en gewrichten, de nachtrust, de spijsvertering, de menstruatiecyclus, de ademhaling, de bloedcirculatie en de werking van de organen.

Shiatsu werkt ook goed bij storingen in het menselijk stelsel van spieren en botten, aangezien het direct op de betrokken weefsels werkt.

Het is daarom effectief bij de behandeling van:
Rugpijn, synovitis, verstuikingen en verrekkingen, stijfheid van nek en schouders, gewrichten.

Wanneer de juiste technieken worden gebruikt, omvatten de plaatselijke effecten van shiatsu ook de verlichting van: verstopte sinussen, vochtophoping in de weefsels, matige circulatie.

shiatsuShiatsu wordt vanouds gegeven op een mat op de vloer, aangezien in Japan de meeste bezigheden zich op vloerniveau afspelen.

Voor de behandelaar betekent het werken op de vloer een maximale inzetbaarheid, omdat de druk kan worden toegepast met knien en voeten, ellebogen en handen.

Een van de grote voordelen van shiatsu is dat het door de kleding heen kan gegeven worden.
Dit is niet alleen uit het oogpunt van discretie, waar men in het Verre Oosten erg op gesteld is, maar ook vanuit praktisch oogpunt.
Op warme dagen in een warme behandelingsruimte kunnen gever en nemer transpireren wat niet erg aangenaam is voor beide partijen.